In 5 stappen een succesvolle videomarketing

We kunnen gerust vaststellen dat video tegenwoordig een vast onderdeel moet zijn van elk marketingplan. Met deze 5 tips creëer je een succesvolle video strategie. 

1. Doelstelling

Video’s zijn het meest effectief als er vooraf een duidelijke doelstelling uitgedacht is. Een doelstelling kan zijn dat je meer leads wil genereren met video. Of misschien wil je video inzetten om meer producten te verkopen of jezelf te presenteren om meer binding met je doelgroep aan te gaan. 

2. Kanaalkeuze

Wanneer je weet op welke social media kanalen je doelgroep actief is kan je daar je video content op aanpassen door rekening te houden met het gebruik van het kanaal. Een video op Facebook heeft een andere lengte en tone of voice dan een video op YouTube. Begin bij de kanalen die je gaat gebruiken en leg die als basis onder je video concept. YouTube is bijvoorbeeld heel geschikt voor informatieve en entertainende content, maar niet voor hele zakelijke/formele boodschappen.

3. Relevante video content

Video content gaat tegenwoordig over relevantie. Wat is de vraag of het probleem waarmee jouw potentiële klant nu zit en waar jouw product of dienst antwoord op geeft of een oplossing voor biedt. Gebruik bij het maken van video content de informatie die je hebt over het zoekgedrag van je bestaande en potentiële klanten en welke stappen ze zetten voor bijvoorbeeld een aankoop. Zo maak je je video content relevant. 

4. Video in de klantreis

Videomarketing werkt pas echt goed wanneer je de kijker met de juiste video in het juiste stadium van de klantreis opvangt en kan opvolgen met een ander soort video. Creëer dus zoveel mogelijk relevante video content die precies doet waar de consument op dat moment naar vraagt.

5. Meten is weten

De waarde voor het langdurige succes van je videomarketing is het meten van resultaten. Zo kan je vanuit de statistieken zien hoe je video wordt bekeken. In welk gedeelte klikt men weg? Zodra je dit weet kun je jouw video content verder optimaliseren naar de wensen van je doelgroep. Zo leer je op langer termijn van het kijkgedrag van jouw doelgroep en kun je daarop jouw video strategie aanpassen.