STICHTING GILLES DE LA TOURETTE

Voor Stichting Gilles de la Tourette bedachten en produceerden we de videocampagne ‘Een tikkeltje anders is heel normaal’. Het doel van deze campagne is het creëren van meer begrip voor kinderen met de aandoening Gilles de la Tourette.

Erik Schurman, pianocomponist, multi-instrumentalist en producer van o.a. de band Handsome Poets heeft Tourette. Hij voelde zich daarom altijd ‘anders’ en minder normaal dan zijn klasgenootjes. “Op de basisschool zeiden mijn juffen en meesters dat ik moest stoppen met mijn tics en dat ik ‘normaal’ moest doen. Ik begreep nooit wat ze daarmee bedoelden. Veertig jaar later bleek ik al die tijd Gilles de la Tourette te hebben.” Dit heeft veel gedaan met het zelfvertrouwen van Erik.

In de videocampagne laten we zien dat íeder kind een tikkeltje anders is. Het ene kind kan niet goed stilzitten en het andere kind kan zich moeilijk concentreren en Erik heeft Tourette en daarom heeft hij tics. Hij wordt niet begrepen door zijn juf en moet ‘normaal’ doen. Maar Erik kan er niets aan doen. Laten we daarom proberen om kinderen beter te begrijpen. Want ieder kind is anders met unieke krachten en kwetsbaarheden. Een tikje anders is dus heel normaal.

Op onze eigen social mediakanalen kreeg de campagne meer dan een miljoen views! Daarnaast besteedden diverse (regionale) omroepen, online platformen en magazines aandacht aan de videocampagne.

Bekijk hier de hele videocampagne op de website van Stichting Gilles de la Tourette.