Tarieven

Wat kost online video

De kosten van online video liggen bij ons gemiddeld tussen € 1.000,- en € 3000,- per video. Wanneer meerdere opname-en montagedagen nodig zijn en/of een grotere crew aan het project te pas komt dan zullen de kosten ook omhoog gaan.

De volgende variabele factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs:

  • Schaalgrootte
  • Aantal opname- en montagedagen
  • Benodigde apparatuur
  • Omvang crew
  • Voice-over

Schaalgrootte

Schaalgrootte is een belangrijke factor om op lagere tarieven uit te komen. Wanneer we meerdere video’s per dag kunnen opnemen dan ligt de prijs per video lager. Uiteraard is dit afhankelijk van de planning, grootte van het project en eventuele specifieke wensen. Deze specifieke wensen kunnen opnames zijn met een green screen of een drone of bijvoorbeeld opnames op meerdere locaties. Ook specifieke wensen wat betreft visual effects en/of motion design, muziek of voice-over en het inzetten van acteurs bepalen de uiteindelijke prijs.

Een voorbeeld van een video waarbij meerdere video’s per dag zijn opgenomen.

Opname- en montagedagen

Het aantal opnamedagen is bepalend voor het aantal montagedagen en de uiteindelijke prijs van een video. Wanneer 1 dag opnames zijn gemaakt zul je ongeveer 2 montagedagen nodig hebben. Montage is minimaal 2x de opnametijd. Dan heb je een ruwe versie, waar meestal nog wat in gewijzigd wordt.

In de montage komen alle elementen samen en ontstaat het uiteindelijke verhaal. Voordat het zover is moet al het materiaal eerst goed bekeken oftewel ‘gespot’ worden waarna het gemonteerd wordt. Daarna wordt de muziek geselecteerd, de audio nabewerkt en eventueel visual effects en/of motion design toegevoegd. Als laatste worden grading en kleurcorrecties toegepast.

Apparatuur

Bij de opnames is de inzet van diverse specifieke apparatuur vereist en hoe beter de apparatuur hoe mooier het plaatje. Met een goede camera en verschillende lenzen, de juiste belichting en het inzetten van bijvoorbeeld een gimbal (handheld stabilizer) of een drone kunnen wij alle uitdagingen aan.

Crew

Hoe groter de omvang van de crew hoe duurder de productie en hoe meer je betaalt voor video. Wij werken, door onze jarenlange ervaring in de omroepwereld waar we zelfstandig op pad werden gestuurd voor het maken van een productie, met een kleine crew waardoor de kosten van het maken van een video niet onnodig hoog zijn.

High-end video voor elk budget

Naast schaalgrootte is dus onze jarenlange ervaring en efficiënte manier van werken onze manier om de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat wij voor elk budget high-end filmproducties kunnen maken.